Hvor mye middag regner man pr pers?

Stilt av
Da tenker jeg på hovedreten, utenom poteter og annet tilbehør. Hvor mange gram?
2 svar

svarte:

Dersom det er kjøtt du tenker på, er rundt 200 gram rent kjøtt vanlig beregnet per person. Litt mer dersom det er storspiste folk. Er det kylling/koteletter e.l ville jeg beregnet minst 3-400 gram.

Omtrent det samme gjelder for fisk.

svarte:

Ved tillaging regner man ofte ca 200 g kjøtt uten ben fra dyr pr person og 250 g kjøtt med ben pr person.
http://www.matoppskrift.no/sider/Viltstart.asp
På hel kalkun beregner man ca 500 gram pr. porsjon/person. Har man rent kjøtt, for eksempel filet eller bryst regner man ca. 200 gram pr. porsjon/person.
http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/egg-og-kjott-fra-a-a/om-kalkun/kalkun_-pa-kjokkenet/