Besvart spørsmål

m1379

Hvordan ta vare på Orkidén min?

Jeg har en orkidé som har blomstret veldig fint en god stund. Nå har den der i mot mistet alle blomstene, og jeg lurer på hvordan jeg går frem?

Skal jeg kutte av de stilkene det tidliere har vært blomster på? De er ganske vissne nå. Eller skal jeg bare la den stå?

Håper det er noen orkidé kjennere der ute som kan hjelpe meg :)

orkid__.jpg

4 år 15 uker

 
Var dette spørsmålet interessant?

Synes du spørsmålet er interessant? Gi en stjerne ved å klikke på den!

   

Hvordan ta vare på Orkidén m......

Antall svar (3)
Sorter på:

Svar 1

Hei! De avblomstra stilkene kan du kutte av - klipp vekk det som er vissent. Så er det bare å fortsette å vanne og stelle planten, og smøre seg med tålmodighet. Man vanner gjerne godt ca. en gang i uka, jeg pleier å holde potta under springen, lunkent vann. En gang i måneden eller så kan man gi gjødsel, enten orkidegjødsel eller vanlig gjødsel kvart styrke. En gang i året, eller bare hvert annet år, er det tid for ompotting i ny orkidebark. Det hender at planten stimuleres til å sette nye blomster hvis man "glemmer" den litt en stund.

4 år 15 uker

Svar 2

Blomstringstiden varierer, vanligvis fra 3 - 8 mnd i året. Ved å klippe av den øverste delen av stengelen etter blomstring, kan du få fram nye knopper fra anlegg ved det eneste stengelleddet (også kalt øyet). Planten vil selv vise deg hvor du skal kutte: Den visner ned til et ledd. Du skal klippe av den visne delen. Visner den helt ned, så klipper du den helt ned. Da kommer det ny stengel helt nedenfra bladfestet, men det kan ta litt tid.
Phalaenopsis vil stå lyst og varmt, gjerne i vinduet, men ikke i direkte sol, eller over varmekilder. Der blir det for varmt og tørt. Det fører til at planten feller knopper, og / eller får inntørkede og skrukkete blader og luftrøtter. Når planten ikke blomstrer, kan den godt stå litt kjøligere, f.eks. i soveromsvinduet, og samle krefter. MEN - den tåler ikke temperaturer under 15 grader. Trekk er også en effektiv måte å drepe en orkidé på, så hvis du skal lufte, må du flytte orkidéen din, helst til et annet rom.
http://www.floriss.no/stell_orkide.html

4 år 15 uker

anonym

Kan tidligere svar være til hjelp: http://guru.sol.no/search/question/orkide Flere tips og råd !

4 år 15 uker

Kan tidligere svar være til ......
Blomstringstiden varierer, van......
Hei! De avblomstra stilkene k......