Hvor mye middag regner man pr pers?

Stilt av wella – 13 juni 2011 - kl. 11:14 Mat og drikke
Da tenker jeg på hovedreten, utenom poteter og annet tilbehør. Hvor mange gram?

Det er for sent å svare på dette spørsmålet

Ranglefant svarte:

13 juni 2011 - kl. 11:25
Dersom det er kjøtt du tenker på, er rundt 200 gram rent kjøtt vanlig beregnet per person. Litt mer dersom det er storspiste folk. Er det kylling/koteletter e.l ville jeg beregnet minst 3-400 gram.

Omtrent det samme gjelder for fisk.

robby svarte:

13 juni 2011 - kl. 18:51
Ved tillaging regner man ofte ca 200 g kjøtt uten ben fra dyr pr person og 250 g kjøtt med ben pr person.
http://www.matoppskrift.no/sider/Viltstart.asp
På hel kalkun beregner man ca 500 gram pr. porsjon/person. Har man rent kjøtt, for eksempel filet eller bryst regner man ca. 200 gram pr. porsjon/person.
http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/egg-og-kjott-fra-a-a/om-kalkun/kalkun_-pa-kjokkenet/